TEKİRDAĞ / MALKARA - Sağlamtaş Cumhuriyet Ortaokulu

Ara

Cumhuriyetimizin 100. Yılında "Tekirdağ Okuyor" Etkinliği, 19.12.2023 Salı günü saat 19.23-20.23 saatleri arasında öğretmen, öğrenci ve velilerimizin evlerinde kitap okuyarak katılımları ile düzenlenecektir. Bu kapsamda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin evlerinden katılacağı 19.12.2023 Salı günü saat 19.23-20.23 saatleri arasındaki kitap okuma etkinliğimize katılımınızı bekliyoruz.

Sosyal Medya paylaşımları için başlık etiketimiz: #19232023TekirdağOkuyor

Ara

Mangala, bir Türk zeka oyunu olan Köçürme; dünyadaki yaygın adıyla Mankala oyunudur. Gaziantep, Urfa, Hatay gibi illerde oynanan Köçürme oyununun adıdır.

Oyunda her oyuncunun önünde bulunan yan yana 6 küçük kuyu, o oyuncunun bölgesidir. Karşısında bulunan 6 küçük kuyu rakibinin bölgesidir. Oyuncular hazinelerinde en fazla taşı biriktirmeye çalışırlar. Oyun sonunda en çok taşı toplayan oyuncu oyun setini kazanmış olur.

Okulumuzda da öğrencilerimiz bu oyunu oynayarak hem eğlenceli anlar yaşamışlar, oyunda ki yeteneklerini geliştirmişler hem de yarışma heyecanını yaşayarak birincilik elde etmeye açılışmışlardır.

2023 Dönem Sonu Vialand Okul Gezimiz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Dönem Sonu Pikniğimiz

May

Depremin Türkiye için bir gerçek olduğunu, bu gerçekle yaşamamız gerektiğini okulumuz öğrencilerini depreme karşı hazırlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla deprem simülasyon tırı ziyareti gerçekleştirilmiştir.

May

Okulumuz 8. sınıf  öğrencileri; sınıf öğretmenleri Mürüfe AK ve Okul Müdürümüz sayın Mehmet DIRAMA rehberliğinde ilçemiz Malkara'da bulunan tüm lise ve dengi okulllara 03.05.2023 tarihinde okul tanıtımı gezisi gerçekleştirmişlerdir. Gezinin amacı okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimize bir sonraki öğrenim hayatlarında devam etmek istedikleri okul hakkında fikir sahibi olmaları, merak ettikleri soruları cevaplandırmalarıdır. Hepsini bir sonraki okul hayatlarında başarılı olacakları okullarda görmek isteriz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal bayram.

Mrt

Milli Mücadelenin zor koşullarında kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını, Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını ve içindeki imanı dile getiren Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle yâd ediyor, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 102. yılını okulumuzda kutluyoruz.

Her kelimesiyle, her dizesiyle yüreklerimize işleyen ve her okuduğumuzda milli birlik ve beraberliğimize olan inancımızı ve cesaretimizi pekiştiren İstiklal Marşımız, aynı zamanda milli kimliğimizin de temsilidir.

Bu toprakların vatan olabilmesi için Milli Mücadele sırasında canını ve kanını ortaya koyan tüm vatan evlatları için, onlardan bize emanet bu vatana lâyık olmak ve daima rehberimiz olacak ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak hepimizin aslî görevidir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin de o günleri destansı şekilde anlatan 102 yıllık bu kimliğe sahip çıkacaklarından hiç şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere milli mücadelemizde kahramanca yer alan aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.

Şbt

Tiyatrodan çok daha önceden beri dünya tarihinde var olan ve başlangıcında mistik çerçevelerin hakim olduğu sihirbazlık sanatı, tarih içinde pek çok uzun süreli duraklama dönemleri yaşamış ve 19. yüzyıldan itibaren kendisine ifade özgürlüğü bulup, önce bilimsel işlerle ve sonra da 20. yüzyılın başından itibaren "sahne sanatı" niteliği ile kendisini tanımlamıştır.

Dilimizde, sihirbazlık sanatını tanımlamak için "hokkabaz", "illüzyonist", "gözbağcı" terimleri de kullanılmaktadır. Sihirbazlık sanatına yakıştırılmış sıfatlardan gözbağcılık, sihirbazlığı sadece göz yanılsamalarına dayanan bir beceri gibi tarif etme alışkanlığının ürünüdür.

ülkemizin yaşamakta olduğu zorlu günleri; biraz merak ve kısa bir eğlence ile kolaylaştırmak amacıyla öğrencilerimize kısa ama öğretici bir illüzyon gösterisi izletilmiş ve bazılarına katılımları sağlanmıştır. Gösteri sonunda her oyunun yapılışı ayrıntılı bir şekilde anlatılarak gösterilerin bir göz yanılması olduğu öğrencilere  açıklanmıştır.